LEAN
Nordined overzetten naar StabiCAD?

Een applicatie voor AutoCAD die processen versnelt en versimpelt

Wij komen de volgende vraag erg vaak tegen:

 

‘Hoe kunnen wij oude Nordined tekeningen omzetten,  MET BEHOUD VAN DATA?’

 

 

GeaCAD is een toevoeging die je eigenlijk niet wil missen. GeaCAD is een universele en zelfstandige applicatie, maar het werkt nou samen met de applicatie StabiCAD. Digitaal voor het CAD platform, passen wij goed bij elkaar.

Wij ondersteunen dus ook in dit lastige probleem: hoe ga je om met gegevens, Staat het gegeven in het attribuut DOEL voor het VERMOGENSCODE in StabiCAD of is het de waarde van VERMOGEN die gebruikt moet worden?

Het is dus onmogelijk om een standaard knop te maken met 'vertaal'. Dat kan dus niet. Maar het kan wel heel eenvoudig gemaakt worden.

Met GeaCAD maak je 1 keer een 'vertaal renvooi', en daarmee vertaal je vervolgens elke oude tekening in een mum van tijd. Je geeft per 'OUD' symbool op hoe je de vertaling wenst en zo dat er geen gegevens verloren gaan. Ook al is het gegeven niet in een attribuut te plaatsen.

Het beslissen van welk 'gegeven' (welk attribuut) in welk veld van het nieuwe symbool moet is in met een muisklik gedaan. En weet je het niet dan laat je het als tekst er bij plaatsen.

Er gaat een hoop automatisch, zo ook worden de hoogtes van de oude symbolen overgenomen indien je dat wenst. Maar dat werd 'vroeger' niet zo vaak gebruikt

Zo bouw je een dbase op die je vervolgens op een oude tekening los laat. Alles is dan vertaalt. (voor alle symbolen die in de dbase voorkomen) Met behoud van gegevens en grafisch is het 'gelijk'.

Tja symbolen kunnen natuurlijk van afmeting anders zijn en daardoor zullen ook divers attribuut posities niet juist zijn. StabiCAD heeft zelf ook wel functies om attribuut posities aan te passen. Maar als je GeaCAD gebruikt en de juiste functie had ingesteld was ook deze laatste stap, zeg voor 90% gecorrigeerd.

Waar je vroeger ‘handmatig’ een week mee bezig zou zijn, doe je nu in 5 minuten.

Meer dan dat is werkelijk niet mogelijk. Gelukkig maar, de 'tekenaar' (2D modelleur) moet ook nog een beetje werk hebben. Toch?