GeaCAD is een platform dat je kan instellen in Nederlands of Engels, met veel mogelijkheden waaronder de tools die we even aangestipt hebben. GeaCAD is 100% werkend op AutoCAD,GstarCAD en BricksCAD. Voor BricksCAD zijn wel wat specifieke toevoegingen geschreven. Dit met dank aan Roy Klein Gebbinck.

 

Een tekenmethode 2BIM

Wat kan je allemaal met 2BIM en waarom heet het zo?

Wij hebben dit deel zo genoemd omdat de vraag uit de markt kwam of GeaCAD ook BIM is. Wij hebben wellicht een andere kijk op BIM. Dit deel, 2BIM, zorgt er voor dat je heel snel symbolen plaatst in een 3D coördinaten stelsel. Dus je gaat naar BIM of wel ‘Two BIM’.

Deze symbolen zijn wellicht geen 3D objecten en dat is de onderlegger CAD wellicht ook niet. Maar alles staat wel juist gepositioneerd. Wanneer je de 2D voor 3D symbolen vervangt en deze in een 3D bouwkundig model projecteert, dan kan je BIMMEN. Je kan dan een clash detectie doen wat men vroeger gewoon coördineren noemde.

Je moet je altijd afvragen, ga je BIMMEN voor een goede clash detectie of ga je BIMMEN om later een goed revisie en beheer object te verkrijgen.

Het principe van onze 2BIM is dat je enkel een lijn tekent en aangeeft dat daar wat gaat komen. Je tekent dus geen symbolen zoals je gewent bent. Niet meer klikken door een menu en een willekeurig punt opgeven in de bouw.

Deze lijn geef je gegevens zoals een hoogte en aan deze lijn koppel je symbolen door deze er op te schuiven. Direct onder de hoek en op de zelfde hoogte. Oriëntatie, rotatie en afstanden zijn allemaal gemakkelijk te beheren.

Je kan op verschillende manieren symbolen selecteren en plaatsen op de lijn

  • teksten bij symbolen op de laag van dat symbool
  • plaatsen van wolkjes indien er aandachtpunten zijn
  • bijhouden van gegevens waar het hoort
  • Door ze ergens in de buurt aan te wijzen, (hoe deze ook staan)
  • Je kan ze uit een van de vele menu’s selecteren net als van ouds,
  • Of vanuit een menu d.m.v. Zoek
  • Je kan uit eigen opgeslagen sets selecteren.

Je kan de posities van symbolen eenvoudig op verschillende manieren aanpassen

  • Verplaatsen, (direct en makkelijk over de zelfde hoek van de lijn)
  • Voorgeprogrammeerde verdelingen, denk bijvoorbeeld aan (a|a a|a) verdelingen.
  • En je kan de huidige afstanden gewoon met een getal aanpassing corrigeren. Dus op mm nauwkeurig instellen.

Je kan lijnen (met symbolen) op verschillende manieren selecteren en vinden

  • Je kan een symbool van een lijn aanwijzen
  • Je kan de lijn aanwijzen

Je kan tekenen en plaatsen van hele sets van symbolen enkel door het trekken van lijnen

  • Elke lijn afzonderlijk
  • Of diverse lijnen achter elkaar, die elk de gewenste symbolen en instellingen krijgt.

Je kan groepen van lijnen (en dus symbolen) kopiëren of spiegelen

Je kan in een paar klikken elementen op juiste hoogtes plaatsen en dat doorvoeren in alle lijnen van een bepaald type.

Je kan ‘teken technische handelingen’ doorvoeren met een paar knoppen waar je anders minimaal twee keer zo veel handelingen voor zou moeten doen. Denk aan het wisselen van symbolen qua positie of de indeling op een lijn kopiëren naar een andere lijn.

Informatie vinden of verwerken

De tijd die je wint door snel informatie te vinden of te verwerken is niet eens zo belangrijk. De geruststelling die het geeft dat je snel zoekresultaten hebt en weet dat je alles hebt doorzocht, dat is wellicht belangrijker en dat geeft je energie.

Symbolen filteren

Met je CAD platform en of andere applicaties kan je natuurlijk symbolen zoeken en je kan uit een selectie filteren. GeaCAD biedt echter al deze verschillende functies en veel meer, allemaal bij elkaar en daardoor is de filtermethode vele malen krachtiger.

ASCI bestanden doorzoeken

Je kan ook heel gemakkelijk ASCI bestanden doorzoeken en zo alle informatie vinden uit een project. Alleen moet je wel zoveel mogelijk bestanden opslaan in .txt formaat. (het doorzoeken van pdf bestanden wordt onderzocht)

Informatie verwerken

Het plaatsen van symbolen op de juiste laag gaat in de regel met veel applicaties goed. Maar de teksten die geplaatst worden als toelichting dat gaat meestal niet zoals het hoort.

Met de Basistools heb je diverse handige tools om dat netjes en makkelijk te doen. Denk aan

  • teksten bij symbolen op de laag van dat symbool
  • plaatsen van wolkjes indien er aandachtpunten zijn
  • bijhouden van gegevens waar het hoort

Allemaal functies binnen GeaCAD

Maar het netjes plaatsen van teksten (attributen) bij symbolen is, zoals wij bij een cliënt van ons hoorden: ‘het is monnikenwerk’. Met GeaCAD deden wij hun wertk van vele uren even, na in 4 klikken en minder dan een minuut.

Deze cliënt was echter ook heel blij omdat wij echt meedachten aan zijn problemen op de tekenkamer.

Neem dit voorbeeld:

Maak eens een plafondtekening vanuit je installatietekening met alleen dat wat in het plafond zit. Zet de lagen aan/uit? Bij een verlichtingsinstallatie staan ook schakelaars op deze uitdraai. Dat is omdat deze op de zelfde laag getekend zijn. Het is raar maar waar dat GeaCAD daar een oplossing voor biedt.

Splits kasten

Elektrotechnische symbolen zijn aangesloten op een verdeler. Dit geef je in de regel voor een gebied aan met een scheidingslijn.

In de loop van de jaren lopen de aansluitingen zo door elkaar in een gebouw dat er geen overzicht is en je eigenlijk bij elk element de kastnaam moet vermelden. Wat ongewenst is omdat het dan niet leesbaar is.

GeaCAD biedt een systeem waarbij je een PDF maakt van een plattegrond waarbij alle elementen van 1 kast dikgedrukt zijn en de rest is grijs. En dat kan je van elke kast doen die er op voorkomt. Je hebt dus onderscheid en een duidelijk beeld van de elementen die op de kast zitten waar je mee bezig bent en je hebt toch ook alle overige informatie voorhanden.

Zie de demo: https://youtu.be/InWdRqGgmPw

Wanneer begin jij met besparen?

Wij hebben je hopelijk laten zien dat je met GeaCAD 50% sneller bent en met onze tools snel overzicht of zaken gevonden hebt . Maar ook kan je snel en eenvoudig de kwaliteit verhogen. Aan jou de vraag om in te schatten hoeveel tijd jij op jaarbasis zou winnen en om dat om te zetten naar in een bedrag. Wij denken dat je GeaCAD meer dan 7000 euro kan besparen. Per tekenaar.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

Stuur ons een e-mail of bel met 073-5211711.

PIP (Project Information Place)

Een projectleider die zegt dat hij/zij niet meer weet wat er in een projectmap staat of de status van tekeningen niet meer kan volgen is binnenkort verleden tijd. Wanneer jij dus PIP gaat gebruiken. En PIP is binnenkort beschikbaar. Wil je weten wanneer? Stuur ons een mail en we houden je op de hoogte.

PIP wordt vanuit CAD aangestuurd en bouwt automatisch een lokale website. Op deze website worden plaatjes van een tekening getoond en dat voor het model en alle Layouts. Bij de afbeeldingen staan snelkoppelingen naar dat deel in PDF en DWG, een LOG-bestand en naar een opbergmap. Alles om de laatste stand te zien en om informatie over te dragen of te verzamelen. Het is hierdoor een zeer geschikt communicatiemiddel tussen een tekenaar en een projectleider / monteur in de buitendienst. Je kan namelijk inloggen op jullie netwerk via en VPN verbinding en zo heb je alle informatie of kan je jouw informatie daar bij opslaan, dus waar het hoort.

Met PIP maak je verzamelingen wat als website getoond wordt en daarop kan je natuurlijk meer dan wat boven beschreven staat.

  • PIP toont dus de modelspace
  • Het toont afbeeldingen van elke layout
  • Alle afbeeldingen kan je direct vergroten door er op te klikken
  • Wil je nog gedetailleerder kijken dan open je de desbetreffende PDF (in kleur en zwartwit)
  • Zoek je in welke tekening een bepaalde tekst staat: Bijvoorbeeld BMC dan kan dat en PIP toont alle tekening waarin die tekst voorkomt, die worden direct gevonden
  • PIP geeft zo een lijst van bestanden die als een referentiebestand gebruikt worden en wanneer je een bestand kiest wordt direct getoond in welke bestanden dat gebeurt.
  • met PIP kan je zoeken waar een laagnaam of dergelijke gebruikt worden en die worden net als hier boven direct getoond
  • PIP kan stempelgegevens direct bij de layout tonen en alle stempelgegevens verzamelen waarmee je ook de desbetreffende tekening kan bekijken of openen
  • De pagina van stempelgegevens is zo te kopiëren naar een Excel blad
  • PIP voert bij aanmaak of update controles uit en indien er een fout gevonden is dan hoeft men dat bestand maar te laden, de desbetreffende tekening zal geopend worden, er wordt ingezoomd en er komt een melding wat er fout zou zijn. Aanpassen van een tekeningpakket is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Foutmeldingen zijn op een paar na meestal te specifiek en per bedrijf anders. Daarom kunnen deze op verzoek door ons aangemaakt worden.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

 

Geata bv geeft gebruikers licenties die 365 dagen geldig zijn, zonder verdere verplichtingen. In overleg is een andere tijdinstelling mogelijk. Wij hebben een streven om per 6 maanden een update uit te brengen met nieuwe of aanvullende functies. Fouten zullen zo snel als mogelijk is opgelost worden.

Het verkrijgen van een licentie staat los van het verkrijgen van support, dit wordt afzonderlijk van elkaar geregeld via jouw aanvraag. Er zijn verschillende soorten support mogelijk, maar wij geven even aan dat de applicatie door de eenvoud niet echt support nodig zal hebben. Support via mail is altijd mogelijk.

GeaCAD is beveiligd op kopiëren en of oneigenlijk gebruik. Dit gebeurt op basis van het serienummer van jouw CAD-platform en eventueel de plaats. Bij een netwerkversie is de beveiliging onder andere afgestemd op een usernaam. Bij gebruik van GeaCAD zijn altijd de leveringsvoorwaarden en licentie voorwaarden die bij het installeren ook getoond worden van kracht.

Licenties zijn niet in te wisselen en overdraagbaar. Deze zijn eventueel wel mee te verkopen met uw CAD platform.

GeaCAD kunt u gebruiken op:

  • AutoCAD 2014 of hoger (geen LT)
  • BricsCAD 17 of hoger
  • GstarCAD 17 of hoger

Contact gegevens

Geata bv

Bernadettestraat 17

5248 AN ROSMALEN

Nederland

Tel: 073 5220119

Deze site maakt geen gebruik van coocies

Alle gegevens die u via deze site achterlaat worden niet opgeslagen en wanneer u het contact formulier gebruikt, worden deze gegevens enkel gebruikt om met u in contact te komen zoals u dat zelf aan geeft.

GeaCAD.nl (geata bv) heeft een standaard verwerkingsovereenkomst van en met Mended Relay BV en maakt enkel gebruik van de door hun ter beschikking gestelde ruimte en software om deze site te tonen en te voorzien van content.

Vacatures

Er is sterke behoefte om in contact te komen met iemand die de kar kan gaan trekken op het commerciële vlak. Dit op basis van provisie en/of inkoop in Geata bv. Wilt u meer weten neem dan eens contact met ons op.

Contact formulier